Jan Birkedal Albrecht

Folkepensionist/Slægtsforsker


Familiens egne sider - Her samler vi de sidste nye opdateringer fra og til familien


Benyt eller klik på de tre streger i øverste højre hjørne for at komme til menuen


Sidste dato for opdatering: WinFamily den 21.December 2020

Jeg er Folkepensionist og Slægtsforsker

 • Navn: Jan Birkedal Albrecht
 • Job: Slægtsforsker/FolkePensionist
 • Alder: 73 år
 • Land: Danmark
 • Hjemmeby: Ikast

Sidste Nyt fra Familien:


Daniella blev først Danmarksmester i februar 2019, senere i April tog hun Sølv ved Skills i Næstved og ikke nok med det så blev det til Sølvmedalje ved Svendeprøven. Kæmpe Partytelt var slået op og der var dækket rigtig flot op med masser af mad og øl og vand. Familie & Venner var samlet til en hyggelig sammenkomst. En dejlig dag.

Orientering:


Jeg har slægtsforsket i mere end 20 år. De sidste 16 år mere intenst. Og for snart 15 år siden lagde jeg den første hjemmeside op på internettet. Databasen var udviklet i et dårligt format men så fik vi mulighed for at arbejde med WinFamily v.6.2, det ændrede det hele. Den var nem at arbejde med og let at lægge op på internettet. Senere ville jeg også gerne lægge andre formater op. Det er nu muligt og den første som blev lagt op er Legacy 7.5, databaserne er oprettet med næsten 45.000 personer. Der ligger mange arbejdstimer bag dette projekt, forhåbentlig til glæde for andre.
En lang og hård kamp i forskningen af min og min kones slægt. En fantastisk rejse gennem familierne på kryds og tværs. Efterhånden som det blev mere og mere en selvfølge at alt lå på Statens Arkiver på Internettet, ja så blev det dejligt nemt at finde familien. Via Kirkebøger og Folketællinger. Senere også i Politiets Registerblade for København fra 1890-1920 gav meget. Lokalarkiverne rundt om i landet har også været en stor hjælp. Store veksler er trukket på Lokalarkivet i Dragør. Udskrifter som så for at gøre det læseligt, måtte tastes ind i databasen. Det var ikke bare at kopiere det. I dag er det betydeligt lettere, hvor det er bare at slå det op. Vi har hentet mange dejlig oplysninger fra andre hjemmesider, der er det jo skønt at man som slægtsforsker hjælper hinanden og ikke forsøger at slå mønt af det. I dag hvor der er hjælp at hente på Facebook og andre medier, giver det absolut et stort træk for at få den hjælp der er brug for, uanset om man er begynder eller bare lige skal have hjælp til tydning af et ord eller opslag. Der har været mange personer inde over vores database. Mange hjælpsomme der lige har kigget forbi og som har givet oplysninger som kunne bruges til videre færd i forskningen. Derfor har det også været muligt at finde frem til familie der går tilbage til 1500 hundrede tallet og hvor der er fin og god dokumentation fra bøgerne at hente. Dertil også med indslag fra dygtige slægtsforkere. En kæmpe tak skal lyde til dem der har været med og stadig er det.

Besked til slægtsforskere:


Ny version af Legacy 9.0 er lagt op den 09.februar 2020.
Nye opdateringer på WinFamily er lagt op den 10. Juli 2020.
Tak til Mona for tilføjelser. Vi har nu lagt den nye version 9.0 op i Legacy
Det betyder at der ikke i fremtiden kommer flere opdateringer i version 8.0.

Min Familie (Albrecht) er fra min morfars side. Mormors Familie er fra Randersegnen (Therkildsen). Farmors familie stammer fra Dragør (Schwartz), Farfars Familie fra Valsølille/Ringsted (Birkedal Hansen). Og lad det være sagt med det samme så der ikke falder misforståelser, Min familie har intet at gøre med den familie Birkedahl Hansen fra 2. verdenskrig at gøre.

Mine Opdateringer

Sidste Opdatering

Opdateret den 09.februar 2020, opdateret WinFamily, Legacy er opdateret den 10.februar 2020. Genealogisk Raport er opdateret i nogle af PDF formaterne .

Programmer

Vi har lavet nogle småændringer af hjemmesiden, forhåbentlig er det til det bedre, vi kan lave udskrifter fra databasen. Udskrifter i flere formater.

Facebook

Opdateringer og efterlysninger på Slægt & Data, der findes efterhånden flere steder hvor man kan hente hjælp, Danske Slægtsforskere - Vi har dog stadig Efterlysning af Slægt og Aner.

Oplysninger Familie

Billeder

Nye Billeder fra Legoland, Daniella hvor hun vandt guld i Herning, Daniella hvor hun fik sølv i Næstved. Svendeforløb fra familien.

Rundt

Martin Lund er udlært Teknisk Designer den 1.5.2019, Daniel er udlært Mekaniker, vi mangler dato. Daniella er i svendeforløb på College360 i Silkeborg.

Kalender

Daniella er i gang med Svendeprøven til Catering & Smørrebrød, hun er på skole College 360 i Silkeborg. Her har hun under skoleforløbert tage Danmarksmesterskabet i Februar i Herning.

Sidste Nyheder

 • Legoland

  Oldebørnene Thea og Silke 2019

  En dejlig tur til Legoland med Oldebørnene, en dag med masser af fart på. Ved ankomsten gik vi gennem tælleapparatet og straks skulle der prøves forlystelser. Thea mente vi skulle lægge ud med en tur i Toget. Derfra til en tur i Sebrabilerne hvor vi også fik taget et billede sammen. Det havde åbenbart givet appetit, for nu var pigerne sultne. Vi fandt en plads i området ved de små bådehvor vi indtog et lækkert måltid som Oldemor havde sørget for hjemmefra. Længe var Silke interesseret i bådene og Thea mente at hun aldrig havde prøvet bådene. Det blev til enighed at stå i en lang kø for at komme i de både. Thea og Oldefar i den ene og Silke og Oldemor i den anden båd. Pigerne ville styre og det gik da nogenlunde uden at prale af det. Hurtigt videre til Frøhoppen som begge piger nu havde udset sig som næste forlystelse. Det fremgik tydeligt at Silke ikke havde prøvet lige så mange forlystelser som Thea. Men her ramte vi noget som Silke kunne være med til. 6 gange blev det til. Hver gang jeg havde løsnet sikkerhedsbæltet var de væk for at stille sig i køen igen. Hurtigt ind og blive fastspændt og sådan blev det alle 6 omgange. Men hvad de morede sig og det var det vigtigste. En tur i Kopperne var ikke lige det jeg elskede allermest, men det var også et forslag fra pigerne. Dog blev det til kun den ene gang.

 • Legoland

  Morten og Silje 2019

  Morten og Silje havde fået fribilletter til Der var en sidste ibrugsdato på så den 14.april blev til en Legoland dag i Billund. Inge og jeg har jo sæsonkort til Legoland så vi skulle bare lige mødes et eller andet sted for så samlet at kære til Legoland. Pekeringspladser på den tid af året kan være utroligt svære at finde, men vi fik dog en. Gennem tælleapparaterne og så eller i Legoland. Silje havde det lidt svært, det var hendes første gang. Men hun gik og pegede en del forlystelser ud, dem skulle hun prøve. Så Morten tog hende med til Kålormen som vores første sted hun skulle prøve. Men nej det var ikke lige det hun havde lyst til. Der skulle 2 timers tilløb før det lykkedes. Men så kunne hun heller ikke fået det vildt nok. En tur i Kopperne der ellers er lovligt vilde og en tur i Dragen. Jo Silje havde sat sig for at det skulle være sjovt. Vi havde en dejlig dag men masser af forlystelser og mange gode timer gik.

 • MesseCenter Herning

  Daniella DanmarksMester 2019

  MesseCenter Herning den 1. februar 2019. Daniella skulle deltage i Danmarksmesterskabet for året elev 2019, Daniella er i lære som Smørrebrød og Catering på Grundfos i Bjerringbro. Vi havde ikke adgang før kl. 11:00 formiddag, da havde hun været i gang med prøve siden kl. 07:45. Hun var udvalgt fra Fagskolen College 360 i Silkeborg til at deltage og hun måtte udpege en person som hjælper. Her havde hun valgt Khaton Mesto som hjælper. De to kæmpede hele formiddagen med at lave fine middagsretter og fremlægge det. Efter bedømmelse af dommerne skulle maden serveres for at udpeget publikum. Hold da op for en lang dag det blev til. Efter de tre hold som udgjorde hold et var det et hold to derefter. Så vi havde mange timer at gå og vente på afgørelsen. Vi lagde vejen forbi området og kunne se at der var Daniella et stykke fremme fra de andre. Men havde dommerne nu samme mening som os? Det var svært at vente. Kl. 17:45 skulle Danmarksmestrene udpeges. Kokke, Tjenere og Catere. Og jo Daniella blev Danmarksmester med Bravour. Der var ikke et tørt øje vådt o.s.v. Hun er bare dygtig den pige. Guldmedaljen overrakt af Verdenmestren som havde vundet VM få dage forinden. Hun blev fejret smukt af Virksomheden Grundfos i Bjerringbro. Her var der kage med billede af hende med guldmedaljen på. Hun fik overrakt legat. Meget fortjent.

Kort Fortalt

Daniella tog en kæmpe skalp den 1.februar 2019 i Messecenter Herning, her blev hun Danmarksmester i Smørrebrød og Catering. Dertil et kæmpe forspring i pointfordelingen ned til nr.2 på listen. Man kan ikke sige at hun overraskede, der var lagt lidt op fra de instruktører der har med hende at gøre på fagskolen "Collage360" i Silkeborg. Men hun er dygtig og de har stor glæde af hende på Grundfos i Bjerringbro, hvor hun er i lære. Daniella skulle deltage igen i Skills i Næstved over tre dage. Her blev hun nr.2. Sikkert en fejlbedømmelse af nogle forud intagede dommere, der havde sat sig for at "College 360" i Silkeborg ikke skulle løbe med alt. Derfor. Ganske uforklarligt er personen der bliver nr.1 på ingen måde er bedre for ikke at sige langt fra bedre end Daniella. Der var masser af fejl som blev forbigået af dommerne. Men OK Daniella er tilfreds med sin 2.plads. Godt at der var mange personer fra Grundfos tilstede der kunne se hvilke fejl dommerne begik. Ja men så må vi jo lade det køre. Vi ved hvem der vandt reelt. Alle deltagere samt deres Faglærere havde travlt med at tage billeder af Daniellas Mad, ingen af de to andre i finalen havde så stort tilløb til deres udstilling. Selv René Dif som var Microfonholder den dag var ellevild med Daniellas Mad. Så vi er godt tilfredse trods ringe dommere. I juni gik Daniella op til Svendeprøve og bestod med glans og endda med Sølvmedalje og en masse udmærkelser. Bedste elev af både det ene og det andet. Jo året var det helt store for Daniella.

Jan Albrecht

...

Lidt om mig selv: Jeg er født i Rødovre ved København. Boede der til mit 10. år. Der flyttede vi til Højby ved Nykøbing Sjælland, til et mindre landbrug hvor gården hed "Laugshøj". Et smukt sted 2 km fra Højby i Nyrup Mark. Gården havde en smule jord til der var 16 tdr. land samt en mose med masser af fisk. Her kom jeg efter min normale skolegang til 7. klasse, på Efterskole i Egå ved Aarhus. Hjemme igen fik jeg læreplads som Bager i Svinninge. Derfra tilbage til et andet arbejde som hed Nordisk Kabel og Trådfabrik i Asnæs. Der var jeg frem til jeg skulle til Holbæk for at aftjene min værnepligt. 2. November 1965 på Holbæk Kaserne. 4 år blev det til på Kasernen. Nåede at blive skoleudnævnt Sergent. Oktober 1969 sluttede det. Jeg kørte derefter som lastbilchaufør i nogle år med entrepenørkørsel og senere med fragtgods. Bagertiden åbnede for at blive Kogemester på en salatfabrik i Valby. Derfra til Gyldedals Forlag som kørselsleder. Leder af rengøringen på Strandgårdsskolen i Ishøj. I 1990 blev jeg selvstændig og vi flyttede fra Ishøj til Odsherred, hvor jeg havde slået mine folder som ung. En tur over Vallekilde hvor jeg passede 15 tdr. land jagtområde. Efter en mindre årrække købte vi hus i Løgtved ved Svebølle. 6 dejlige år i huset. Vi belsluttede at tage til Jylland da alle vores børn nu havde bosat sig der. Vi flyttede i lejlighed i Nørre Snede. hvor vi boede i 9 år. Så va alle flyttet væk fra byen og nærmeste område for os var Ikast. Det blev det til. Og det er så her vi bor i dag.

JA

...

Aktuelle Billeder

 • Martin Udlært 1. maj 2019
 • Silje i LegoLand
 • Inge og Jan Albrecht
 • Lidt fra festen i haven
 • Det store Partytelt 8x12 meter
 • Martin pakker gaver ud

Billeder LegoLand

 • Thea & Silke
 • Inge, Thea & Silke
 • Thea & Silke
 • Thea & SIlke med Candyfloss
 • Thea med Legeofigurer
 • Thea & Oldefar

Billeder Daniella Danmarksmester 2019 i Herning

 • Daniella Albrecht og Khaton Mesto
 • Daniella lægger sidste hånd på
 • Dommer Gammelgaard tager billeder af Daniellas mad
 • Overdommeren følger med
 • Pressen tager Video af Daniellas opstilling
 • Daniella er Danmarksmester 2019

Billeder Blandede - Også Daniella Skills i Næstved

 • Daniella deltager også på Skills
 • Billede af fremstilling på finaledagen
 • René Dif deltager fint med at stjæle af Daniellas mad
 • Tommel Up fra René Dif
 • Silje var med i Legoland og vi tog billede
 • Oldemor & Oldefar

Billeder Blandede - Slægt og Familiebilleder

 • Farbror Svend og Tante Alma i Sønder Bjert
 • Jens Skafterup Hansen og Familie
 • Familien på Knakkergaard i Skyum, Thisted Amt
 • Maren Cortsen og Jens Sørensen
 • Knakkergaard som det så ud i 2012
 • Edvard Birkedal Hansen